Export date: Sun Nov 19 4:37:43 2017 / +0000 GMT

Teknik Cihazlar

Sara okuma makinesi görüntüsüSara okuma makinesi;

dergi, kitap gazete, kartvizit vs. gibi değişik dillerdeki basılı dokümanları tarar ve ardından sesli ve az görenler için LCD ekranıyla kontrastlar yaparak aynı anda ekrandan akar şekilde gösterir. Bir görmeyen ya da az gören tek başına bu cihazı sesli olarak kullanabilir. En önemli özelliğinden diğeri ise Daisy Kitap okuma özelliğidir.

braille yazı örneğibraille yazıcı görüntüsü

Kabartma Printer;
4X4 Pro yazıcı çevrilmiş Braille metni bilgisayardan alır ve hafızasında muhafaza eder. Maksimum 200 sayfa kabartma metin.
Metin dergi formatına işlenir. Örnek olarak, 40 sayfalık bir dokümanın ilk sayfası basıldığı zaman, o sayfa 1, 2, 39 ve 40 nolu sayfaları içerir. Daha sonra ise 3, 4, 37, 38.
4X4 Pro printer otomatik olarak sayfanın tam ortasında bir kılavuz çizgi çizer. Bu ileride yapılacak katlama işleminin kolaylaşmasını sağlar. Ayrıca sayfalar katlama ve zımbalama için doğru sırada basılır.

Pac mate görüntüPac mate; Görmeyenler için el bilgisayarı olan Pocket PC çözümüdür. İçerisinde Jaws For Windows ekran okuma programı , Pocket Word, Internet Explorer, Windows Media Player ve daha fazlası içinde yüklüdür. Sadece konuşan pocket PC gibi kullanılabileceği gibi aynı zamanda Kabartma ekran takılıp hem sesli hem de kabartmalı kullanılabilir. Ayrıca Pac Mate'in içine GPS Softwarei, Daisy Player ya da birçok Pocket PC'ye yüklenebilen uygulamalar yapılabilir.

Pocket PC'lerde olan Pocket Windows ve özelliklerine sahip olan PAC MATE ile internete bağlanıp maillerinizi alabilirsiniz.

Metin Okuyucu Ekran görüntü

Metin Okuyucu Ekran; basılı metni veya herhangi bir nesneyi ekrana yansıtarak 20 katına kadar büyüterek ve arkaplan ile yazı arasında renk zıtlığı oluşturarak daha rahat okunmasını sağlar.

Kabartma Grafik Baskı Makinesi; ısı kaynağı sayesinde basılı kağıt üzerine herhangi siyah çizgiler, harfler, grafikler veya şekiller kabartarak anında dokunsal grafik elde etmenizi sağlar.

• Ayak ve Bilek Mouse; Ortopedik engelli kullanıcılarımızın bilgisayarı bilekle veya ayakla kontrol edebilmelerini sağlar.

Akustik Kayıt ve Okuma Kabini; merkezimizde bulunan 2 adet okuma kabinimiz, ısı ve ses yalıtımı yapılmış, havalandırması klima ile yapılan, stüdyo iç duvarları tamamen alev almaz ses yalıtım süngeri ile kaplıdır, sound forge ve jaws programları kuruludur.

Post date: 2012-02-23 09:29:56
Post date GMT: 2012-02-23 07:29:56

Post modified date: 2017-02-13 15:34:32
Post modified date GMT: 2017-02-13 12:34:32